събота, 20 септември 2008 г.

Мултимедиен телефон ще възкресява Motorola


Иновационен интерфейс и богата мултимедия отличават концептуалния телефон Z12 Eclipse на Motorola. Компанията, която изпитва сериозни затруднения на мобилния пазар, подготвя удар, който да й върне част от загубените позиции.
Z12 поддържа революционния интерфейс Orb, който позволява предаване на произволно съдържание от компютър към телефона, независимо къде се намира в даден момент хендсестът. Навигацията в менютата се извършва чрез сензорен интерфейс, става ясно от оскъдните информации в интернет и фотография на устройството, публикувана във Flickr.
Концептуалният модел на Motorola разполага с 5-мегапикселова камера и ксенонова светкавица. Сред другите достойнства на телефона са 8-те гигабайта вградена памет, поддръжката на мрежи 3G и Wi-Fi, както и пълният набор от мултимедийни възможности, вкл. радио и плейър.
Самите размери на корпуса правят Z12 вълнуващ продукт. Ширината на телефона е 50 мм в предната част и 45 мм в задната, а дебелината - съответно 3 мм на предния панел и 7 мм на задния, т.е. в затворено състояние концептът е дебел 10 мм.
Лицевата повърхност на корпуса е покрита със стъкло, а задната е направена от алуминий. Телефонът тежи 118 грама.
Засега няма информация кога Z12 ще се появи на пазара и на каква цена.