събота, 13 октомври 2007 г.

Motorola RAZR2 V8 Luxury Edition


Понякога се чудим как се справят почитателите на луксозни стоки с големия брой компании, които ги ухажват и съблазняват с най-различни изкушения. Този път изкусителите са Motorola, които пускат луксозна версия на RAZR 2 - с 24- и 18-каратови златни акценти, специално черно покритие и гравирани елементи и навигационен блок. Освен това задният панел на телефона ще е с текстурата на змийска кожа. Телефонът ще се продава и в комплект с Bluetooth слушалката H680 с 18-каратови елементи плюс специален кожен калъф. Очаква се телефонът да се появи на избрани пазари преди края на годината.

Бъдещите телефони на Motorola



Пресконференция на Motorola в Амстердам изненадващо е разкрила някои от бъдещите продукти на компанията. За щастие екипът на сайта Mobile Phone Helpdesk е успял да направи снимки, преди слайдът да бъде махнат от екрана. Интересно, макар и не неочаквано, предвид настоящите позиции на компанията на пазара за мобилни телефони, е преструктурирането на продуктовата й линия. Нейните музикални телефони ще носят името ROKR, камерафоните ще се наричат Zoom, а тези с бизнес насоченост ще включват в името си Multi Q. Ето и наличната информация за случайно показаните телефони. Възможно е имената им да не са финални.
Motorola Skarven е камерафон от серията Zoom и със същия механизъм като този, който използват в Motorola RIZR Z8. Възможно е това да е очакваният 8МР камерафон с оптично увеличение, за който от известно време се носят слухове в мрежата. Вероятно телефонът ще има 2.8" дисплей.
Motorola X Pixl ще е първият телефон, резултат от партньорството на компанията с Kodak. Очаква се това да е първият 5МР камерафон на американците, като вероятно ще бъде пуснат в продажба като Motorola Z12.
Motorola Texel ще е способен да изобразява контекстни менюта в зависимост от приложението, с което работи потребителят, точно както това прави ROKR E8. Снабден е с 3.5 мм аудиожак, като вероятно ще бъде официално представен през март 2008 г.
Motorola Genghis ще е бизнес телефон с QWERTY клавиатура за потребители с по-ограничени финансови възможности.

четвъртък, 11 октомври 2007 г.

Българска премиера на Motorola RAZR2 V8


На стилно парти в клуб "Червило" снощи на българска земя официално беше представен наследникът на най-хитовия телефон RAZR на Motorola - новия RAZR2 V8. Думите, обикновено съпътстващи този тип събития, сега бяха заменени от езика на танца - трима танцьори под съпровода на саундтрака от рекламата на телефона пресъздадоха с телата си концепцията на RAZR2 V8. Всеки от гостите имаше възможността да се докосне и да разгледа новото мобилно предложение на Motorola, като трима от тях бяха приятно изненадани с по един телефон. Припомняме, че RAZR2 V8 е с дебелина едва 11,9 мм и има корпус, изработен от стомана, закалено стъкло и хромирани елементи. Има два QVGA дисплея - външният е с диагонал 2", а основният е с диагонал 2.2". Любопитното е, че външният разполага и със специални сензорни зони, действащи като бутони. Телефонът предлага 2МР камера, лесна безжична синхронизация на телефонния указател, електронна поща и календар през MotoSync, 512МВ вградена памет, HTML браузер и поддържа бърз трансфер на данни през EDGE клас 12.

Motorola обеспечила безопасный обмен сообщениями

Компания Motorola объявила о выходе нового стандарта для безопасного обмена сообщениями - Good Mobile Messaging Secure Multipurpose Internet Mail Extensions (Good S/MIME).

Разработанный специально для того, чтобы отвечать требования правительства по безопасности, Good S/MIME поддерживает смартфоны семейства Motorola Q и предоставляет Министерству обороны (Department of Defense, DoD) и правительственным агентствам безопасное мобильное решение для передачи сообщений.

"Несколько лет Министерство обороны просило создать безопасное мобильное решение для передачи сообщений, которое позволит им использовать новейшие аппараты на базе Windows Mobile, - говорит руководитель корпорации OTBT, ведущего дистрибьютора беспроводных решений для Федерального правительства, Чарльз Крит (Charles Kriete). - Good S/MIME совместно со смартфонами семейства MOTO Q отвечает самым строгим требованиям безопасности федерального правительства".

Используя Good S/MIME, пользователи получат интегрированный RSS-ридер, менеджер подписей, возможность сортировать электронную почту и настроить приоритеты почты. Кроме того, Good S/MIME обладает возможностью автоматического шифрования почтовых вложений, включая изображения и документы форматов Word, Excel, PowerPoint и PDF.

понеделник, 8 октомври 2007 г.

MMA Advanced Editor 0.5


MMA AE - это редактор файлов меню (mma_ucp) телефоов Motorola с широкими возможностями по его редактированию. В программе: модификация пунктов всеми известными способами, поддержка всех возможных пунктов. Работает с P2K05-телефонами (тестировалось на V6 maxx).

В новой версии - 0.5
Исправлено:
баг с неназначением джавы
поправлен цвет фона дерева
улучшено чтение J2MEST с флэшки
Добавлено:
коррекция J2MEST для запуска корелетов (на платформах, для которых это актуально, отключаемо),
иконку из DRM можно выбрать, просматривая соответствующий бинарник CG15 (смотрелка DRM),
отключение считывания J2MEST ( по выбору - с телефона, с карты или выключено совсем).
Все настройки вынесены в отдельный пункт меню и сохраняются в ini-файле. Можно включить лог операций с телефоном (p2k-режим).

Скачать англисскую версию программы mma_advanced_editor_05.zip [450.36 Kb]
Скачать русскую версию программы mma_advanced_editor_05_rus.zip [445.11 Kb]

неделя, 7 октомври 2007 г.

skinner4moto


Программа для редактирования скинов телефонов Motorola. Подключаемые модули дают поддержку всех моделей. Модули нужно разархивировать в папку s4mSkins, которая находиться в папке программы. Далее в настройках программы нужно выбрать соответствующий профиль для редактирования скина.

skinner4moto.zip [1.97 Mb]