събота, 13 октомври 2007 г.

Бъдещите телефони на Motorola



Пресконференция на Motorola в Амстердам изненадващо е разкрила някои от бъдещите продукти на компанията. За щастие екипът на сайта Mobile Phone Helpdesk е успял да направи снимки, преди слайдът да бъде махнат от екрана. Интересно, макар и не неочаквано, предвид настоящите позиции на компанията на пазара за мобилни телефони, е преструктурирането на продуктовата й линия. Нейните музикални телефони ще носят името ROKR, камерафоните ще се наричат Zoom, а тези с бизнес насоченост ще включват в името си Multi Q. Ето и наличната информация за случайно показаните телефони. Възможно е имената им да не са финални.
Motorola Skarven е камерафон от серията Zoom и със същия механизъм като този, който използват в Motorola RIZR Z8. Възможно е това да е очакваният 8МР камерафон с оптично увеличение, за който от известно време се носят слухове в мрежата. Вероятно телефонът ще има 2.8" дисплей.
Motorola X Pixl ще е първият телефон, резултат от партньорството на компанията с Kodak. Очаква се това да е първият 5МР камерафон на американците, като вероятно ще бъде пуснат в продажба като Motorola Z12.
Motorola Texel ще е способен да изобразява контекстни менюта в зависимост от приложението, с което работи потребителят, точно както това прави ROKR E8. Снабден е с 3.5 мм аудиожак, като вероятно ще бъде официално представен през март 2008 г.
Motorola Genghis ще е бизнес телефон с QWERTY клавиатура за потребители с по-ограничени финансови възможности.